DE KRACHT VAN KLEUR IN WEBDESIGN + GRATIS DOWNLOAD

Kracht-van-Kleur-in-Marketing

Mensen reageren bewust en onbewust op kleur. Een kleur roept bij iedereen een bepaald gevoel op of wordt ergens mee geassocieerd. Kleur heeft een grote invloed op merkbeleving en helpt mensen bij het onthouden van een merk. Een onderzoek heeft zelfs aangetoond dat door het gebruik van kleur naamsbekendheid met 80% toeneemt.

In het geval van webdesign wordt veel tijd besteed aan een website die functioneel en gebruiksvriendelijk is. Daarnaast is ook het kleurgebruik van essentieel belang voor het succes. Door het gebruik van de juiste kleur blijven website bezoekers net wat langer op uw website of de knop met een call-to-action zoals ‘koop nu’ valt meer op vanwege het contrasterende kleurgebruik.

 

Wij kiezen de juiste kleuren voor uw huisstijl en website op basis van de kenmerken van een doelgroep die we willen bereiken. Zo houden bijvoorbeeld mannen het meest van heldere kleuren zoals blauw en groen eventueel gecombineerd met zwart. Vrouwen daarentegen houden meer van transparante en gemengde kleuren zoals paars en roze.

 

De volgende infographic geeft de kracht van kleur weer. Eerst worden de kleu categorie├źn koel, warm en neutraal besproken. Daarna worden de specifieke kleuren geanalyseerd 1) welke associaties de kleur oproept en 2) hoe we deze kleur het best toe kunnen passen in marketing. De infographic kan ook worden gedownload:

Webdesign-kleur-eBusiness-Consultants-Eindhoven-v2

Reageer op deze blog post